Viikinkiteltta

Viikinkiteltta (julkaistu woolfrogcreations.blogspot.fi 22.6.2012)


Alla koontiohje viikinkitelttaan:

Viikinkitelttaan kuuluu kankaan lisäksi neljä pyöreää puuta, kaksi lyhyempää alapuuta sekä kuusi sivupuuta.



Aloita pujottamalla pyöreä puu kankaan päissä oleviin kujiin.


Pujota yhteen vapaaseen pyöreään puuhun sivupuut (neljä kappaletta). Tarkista, että pitkät osat sivupuissa osoittavat ylöspäin.


Pujota kangas keskipuun ympärille ja asettele sivupuut kankaan sivuläppien päälle.


Jos nyt pujotat alapäissä olevat pyöreät puutapit alasivupuiden koloihin, saat kiinni olevan nukkumisteltan. Tällöin kaksi sivupuuta ja yksi pyöreä jäävät yli.


Jos haluat teltan auki, kuten markkinamyynnissä, liitä alas pyöreä keppi ja muuta sivupuiden asentoa niin, että sinulla on kolme sivupuuta yhdellä puolella: kaksi, jotak muodostavat kolmion alasivupuun kanssa ja yksi, joka nojaa kankaaseen tehden katoksen. 



Kuten oikeissa viikinkiteltoissa, kannattaa huomoida se, miten päin puut laitetaan kiinni, mikäli halutaan nopeasti ja helposti saada teltta "nukkumiskuntoon": Etuosan katospuiden kannattaa olla päällimmäisenä alasivupuissa, jotta sivut voidaan irrottaa ja liu'uttaa alas (ja saadaan suljettu teltta ilman, että puita irrotetaan kankaasta). 
Tämä nukkekotikokoinen viikinkiteltta noudattaa oikean viikinkiteltan mallia ja tekniikkaa. Tässä mallissa ei ole kiiloja pitämään puita aloillaan, koska miniversio ei joutune niin suureen rasitukseen kuin oikeat esikuvansa.
Kangas on villakangasta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pronssikoristeinen kaulahuivi

Neulakinnastekniikka